Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor een huurwoning in fase 1, Drie Hoefijzers Zuid?

Zie overzicht:

Ad 1. Allee wonen
Ad 3 wonen Breburg
Ad 6. Vesteda

Wat voor woningen komen er op Drie Hoefijzers?

Het aanbod is heel divers. 109 Woningen met tuin zijn al verkocht en gerealiseerd. Momenteel is Hendric in verkoop met 56 koopappartementen en 68 vrije sector huurappartementen. Het laatste deelplan is Baronesse met 19 koopappartementen en 8 stadswoningen.

Hoeveel woningen en appartementen komen er op Drie Hoefijzers?

Er zullen circa 270 woningen en appartementen op dit tweede deel van de Drie Hoefijzers komen. 109 woningen die gerealiseerd zijn, 124 appartementen op de kop van Stationslaan/Terheijdenstraat en Baronesse met een mix van woningen en appartementen. Achter de Vuchtstraat is dan nog ruimte voor 10 woningen.

Komen er ook speelvoorzieningen in de wijk?

In het plan worden speelplekken met natuurlijke spelaanleidingen voor verschillende leeftijdsgroepen, van 0 tot 12 jaar, ingericht.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor nieuwbouw op de Drie Hoefijzers?

Je kunt je nu al aanmelden als belangstellende voor de Drie Hoefijzers. Je word dan vrijblijvend op de hoogte gehouden over het project en de voortgang. Aanmelden als belangstellende.

Volgen kan ook via Facebook. Inschrijven voor een specifiek appartement of woningtype kan pas zodra de verkoop of verhuur start.

Welke makelaar gaat de woningen verkopen?

Voor de appartementen in Hendric is de makelaar Schonck Schul & Compagnie. Voor Baronesse volgt deze informatie later.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen/appartementen plaats?

Voor start verkoop ontvang je van ons de verkoopstukken zoals de uitgebreide brochure, technische omschrijving en prijslijst. Tevens ontvang je dan een digitale uitnodiging naar een inschrijfformulier waarop je jouw definitieve voorkeur voor één of meerdere bouwnummers kunt aangeven. De inschrijfperiode zal één tot twee weken zijn.
Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen.

We zullen proberen zoveel mogelijk mensen een bouwnummer van hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van het plan, want hoe sneller de woningen verkocht zijn, des te eerder met de bouw gestart kan worden. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen een voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaat. Dat wil zeggen dat je al een financiële check hebt gedaan en dus weet of je de woning kunt kopen.

Wanneer start de verhuur van de eerste appartementen?

Er komen 68 huurappartementen in Hendric. Oplevering wordt verwacht laatste kwartaal 2022. Enkele maanden hiervoor zal de verhuurder de verhuur opstarten. Meer informatie is hierover nog niet beschikbaar.

Wat voor maatregelen worden er genomen met betrekking tot het spoor?

De woningen die nabij het spoor komen, worden voorzien van een gevel met een extra geluid-isolerende werking. Het blijft uiteraard mogelijk om de woning goed te ventileren. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die daaraan worden gesteld.

Hoe zit het met parkeren?

Drie Hoefijzers ligt nagenoeg naast het NS-station met uitstekende trein- en busverbindingen. Veel voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. Voor de auto komen er in De Drie Hoefijzers twee parkeerhoven waar bijna elke woning één eigen parkeerplaats heeft. De parkeerhoven worden fraai ingericht met bomen, blokhagen en omzoomd door groene hagen. Bij een aantal woningen aan de Zuidrand – zonder eigen parkeerplaats – kan één parkeervergunning aangevraagd worden.

Het aantal parkeerplaatsen in het openbaar gebied is beperkt en hiervoor geldt het parkeerbeleid van de gemeente Breda. Dat wil zeggen dat er betaald parkeren wordt ingevoerd voor bezoekers, zoals ook voor de andere wijken rondom het Station het geval is/zal zijn. Voor een eventuele tweede auto is er in het plangebied geen ruimte.

Voor bewoners en bezoekers van Hendric en Baronesse komt onder de appartementen een parkeervoorziening.

“Drie Hoefijzers, Leven met een lach”

Contactpersonen Drie Hoefijzers

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
Makelaar

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.