Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor een huurwoning in fase 1, Drie Hoefijzers Zuid?

Zie overzicht:

Ad 1. Allee wonen
Ad 3 wonen Breburg
Ad 6. Vesteda

Wat voor woningen komen er op Drie Hoefijzers?

Het aanbod zal heel divers zijn. Er komt een groot appartementengebouw met huur- en koop. Traditionele eengezinswoningen met een kap, grote herenhuizen maar ook enkele beneden- en bovenwoningen. Het eerste deelplan bestaat uit uit 55 woningen met een tuin in een grote variatie qua uitstraling en grootte.

Hoeveel woningen en appartementen komen er op Drie Hoefijzers?

Er zullen circa 270 woningen/appartementen op Drie Hoefijzers komen. Een groot deel hiervan wordt in het appartementengebouw aan het Faamplein (de Westpunt) gerealiseerd; hier zijn circa 124 appartementen voorzien. Verder bestaat het plan voornamelijk uit woningen met een tuin. In de hofjes en aan de zuidrand van het plan komen 64 rij- en hoekwoningen. Aan de Stationslaan 45 woningen in 3 tot 5 bouwlagen. Achter de Vuchtstraat is nog ruimte voor 10 woningen.

Komen er ook speelvoorzieningen in de wijk?

In het plan worden speelplekken met natuurlijke spelaanleidingen voor verschillende leeftijdsgroepen, van 0 tot 12 jaar, ingericht.

Wat is de ligging van de tuin?

De woningen met tuin liggen op verschillende plekken in het plan: De woningen in de hofjes zijn op oost of west georiënteerd en de woningen aan de Stationslaan hebben een tuin op het zuiden. De woningen aan de zuidrand zijn op het noorden maar zijn ook wat dieper.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor nieuwbouw op de Drie Hoefijzers?

Je kunt je nu al aanmelden als belangstellende voor de Drie Hoefijzers. Je word dan vrijblijvend op de hoogte gehouden over het project en de voortgang. Aanmelden als belangstellende.

Volgen kan ook via Facebook. Inschrijven voor een specifiek appartement of woningtype kan pas zodra de verkoop of verhuur start.

Welke makelaar gaat de woningen verkopen?

De makelaar voor het eerste deelplan (55 woningen) is Van de Water Makelaars in Breda. Voor de overige deelplannen is de makelaar nog niet bekend.

Wanneer start de verkoop of verhuur van de eerste appartementen?

DIn het grote gebouw op de Westpunt komen circa 70 appartementen in de (vrije sector)huur. De verhuur van appartementen zal pas enige maanden voor oplevering van start gaan. De bouwperiode is ongeveer 2 jaar.

Bekijk de planning

Hoe vindt de toewijzing van de woningen/appartementen plaats?

Voor start verkoop ontvang je van ons de verkoopstukken zoals de uitgebreide brochure, technische omschrijving en prijslijst. Tevens ontvang je dan een digitale uitnodiging naar een inschrijfformulier waarop je jouw definitieve voorkeur voor één of meerdere bouwnummers kunt aangeven. De inschrijfperiode zal één tot twee weken zijn.
Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen.

We zullen proberen zoveel mogelijk mensen een bouwnummer van hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van het plan, want hoe sneller de woningen verkocht zijn, des te eerder met de bouw gestart kan worden. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen een voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaat. Dat wil zeggen dat je al een financiële check hebt gedaan en dus weet of je de woning kunt kopen.

Wanneer start de bouw van de woningen in de Drie Hoefijzers?

In 2019 zal de bouw starten van het eerste deelplan met circa 55 woningen. Een exacte planning is nu nog niet bekend. Start bouw zal enkele maanden na verkoop zijn. De bouwperiode is ca. 1 jaar. Een en ander is dan natuurlijk ook afhankelijk van het weer en de bouwmogelijkheden tijdens de winterperiode.

Wat voor maatregelen worden er genomen met betrekking tot het spoor?

De woningen die nabij het spoor komen, worden voorzien van een gevel met een extra geluid-isolerende werking. Het blijft uiteraard mogelijk om de woning goed te ventileren. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die daaraan worden gesteld.

Hoe zit het met parkeren?

Drie Hoefijzers ligt nagenoeg naast het NS-station met uitstekende trein- en busverbindingen. Veel voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. Voor de auto komen er in De Drie Hoefijzers twee parkeerhoven waar bijna elke woning één eigen parkeerplaats heeft. De parkeerhoven worden fraai ingericht met bomen, blokhagen en omzoomd door groene hagen. Bij een aantal woningen aan de Zuidrand – zonder eigen parkeerplaats – kan één parkeervergunning aangevraagd worden.

Het aantal parkeerplaatsen in het openbaar gebied is beperkt en hiervoor geldt het parkeerbeleid van de gemeente Breda. Dat wil zeggen dat er betaald parkeren wordt ingevoerd voor bezoekers, zoals ook voor de andere wijken rondom het Station het geval is/zal zijn. Voor een eventuele tweede auto is er in het plangebied geen ruimte.

Voor bewoners en bezoekers van de Wespunt en het Puntgebouw komt onder de appartementen een parkeervoorziening.

“Drie Hoefijzers, Leven met een lach”

Contactpersonen Drie Hoefijzers

Van de Water Makelaars Breda
Makelaar woningen

Van de Water Makelaars Breda

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
Makelaar appartementen

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.