Nieuwsbrief 14, november 2017

Geplaatst op 20-11-2017

De komende jaren wordt het voormalige terrein van bierbrouwerij de Drie Hoefijzers getransformeerd tot een woonlocatie. De eerste fase is geheel opgeleverd en bewoond. De tweede fase is in ontwikkeling. Door middel van nieuwsbrieven houden we je hierover op de hoogte.

  • Stand van zaken
  • Luchtfoto's
  • Extra hoogte
  • Wonen zonder gas
  • Witte Rook - Droomhuis
  • Mobiliteit/deelauto

Stand van zaken
In de vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven dat de planning voor start verkoop van het eerste deelplan met 55 woningen en de appartementen op de Westpunt in het 4e kwartaal dit jaar zou starten. 

Gezien de enorme variatie in typen, hoogten en gevels hebben we hier meer tijd voor nodig. Voor Drie Hoefijzers worden namelijk alle woningen, dus zowel de woningen aan de Stationslaan als de twee hofjes én de volledige Zuidrand ineens ontworpen door 6 verschillende architecten. Dit kost veel tijd. Voordeel is wel dat later sneller vervolgd kan worden met het tweede deelplan. Woningen variëren in grootte van circa 125 m2 tot circa 180 m2 woonoppervlakte. Indicatieprijs: vanaf circa € 300.000,= vrij op naam inclusief eigen parkeerplaats. 

Voor het appartementengebouw op de Westpunt zijn we nog met de gemeente in gesprek over het ontwerp van het gebouw. Rond een ingericht groen binnenplein komen in totaal circa 127 appartementen in koop als vrije sectorhuur. 

 

drie hoefijzers

We begrijpen dat vol spanning wordt gewacht op alle ontwikkelingen. Het kan ons ook niet snel genoeg gaan, maar goed werk heeft tijd nodig! Wij vragen dan ook je begrip hiervoor.

Luchtfoto's
Recent was het nog prachtig vliegweer en zijn nieuwe luchtfoto’s gemaakt. Dit geeft een mooie kijk op de gerealiseerde eerste fase. Natuurlijk wordt er straks ook weer een mooi beeld gemaakt met een montage van de nieuwe woningen en appartementen. 

Extra hoogte
De plafondhoogte bij nieuwbouw is tegenwoordig 2.60m. Dit is een mooie hoogte, maar extra hoogte geeft nog meer gevoel van luxe en ruimtelijkheid. In eerste instantie zouden alleen de woningen aan de Stationslaan extra hoogte beneden krijgen. Ook de woningen aan de zuidrand, krijgen een plafondhoogte van wel 3m op de begane grond. 

Wonen zonder gas
De overheid streeft ernaar dat in 2050 alle woningen in Nederland klimaatneutraal zijn, voor nieuwbouw is dit al vanaf 2021. Dat betekent dat we fors minder energie uit fossiele bronnen moeten gaan gebruiken, zoals aardgas. Koken en verwarmen met gas zijn in Nederland heel normaal, maar dit kan ook anders. Verwarming van nieuwbouwhuizen gebeurt steeds vaker via andere bronnen zoals bodemenergie of stadsverwarming. In Drie Hoefijzers zal daarom geen gasaansluiting meer worden aangelegd.

Witte Rook – Droomhuis

 

Stichting Electron – tegenwoordig Witte Rook – realiseerde al eerder kunstprojecten op de locatie Drie Hoefijzers. Onlangs is een nieuw kunstobject van kunstenaar Tom l’Istelle geplaatst: het droomhuis, een duidelijke referentie naar de toekomstige bestemming. Het droomhuis is een sculptuur met verlichting om als baken te fungeren. Lees hier het interview met de kunstenaar.

Mobiliteit - deelauto
Voor de woningen is één eigen parkeerplek voorzien op maaiveld en voor de appartementen is parkeergelegenheid onder het gebouw opgenomen. Gezien de locatie op loopafstand van het NS station en de trend van minder autobezit, bekijken we momenteel de mogelijkheden voor (een) deelauto(s) in het plan. Zou jij hiervan gebruik willen maken, heb je al ervaring met deelauto’s of heb je hierover een mening? Laat het ons weten. Dit kan via het mailadresMireille.liskamp@driehoefijzers.nl of via onze Facebookpagina

Contact
Met nieuwsbrieven en via de website wordt je op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van fase 2. Mocht je tussendoor vragen hebben over het project Drie Hoefijzers dan kun je contact opnemen met Mireille Liskamp, verkoopmanager AM, via Mireille.liskamp@driehoefijzers.nl.

 

 

“Drie Hoefijzers, Leven met een lach”

Contactpersonen Drie Hoefijzers

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
Makelaar

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.