Open Monumentendag zondag 13 september

Geplaatst op 08-09-2015

Zondag 13 september is het Open Monumentendag. Van 11 tot 17 uur zijn de hekken van het terrein tegenover de Faam geopend. Het thema dit jaar is Kunst & Ambacht en Electron biedt hier een passend programma bij. 

Thomas Swinkels gaat zondag met een mobiele aluminiumgieterij aan de slag om afgietsels te maken van aangetroffen sporen en voorwerpen op het terrein. Iedereen kan het maakproces van dichtbij meemaken en het terrein zo op een andere manier beleven. Zijn werk zal uitmonden in een tijdsdocument, dat op een meer abstracte manier verteld over de locatie. 

Verder is er de speciale gelegenheid tot verblijf aan de waterbar en een mini kartonnen dorp voor de kleintjes. Nick J. Swart en vormgever Sander Neijnens van Onesitepoetry plaatsen in het kader van Plekgedichten een tijdelijk gedicht op het terrein dat vanaf de heuvel goed zichtbaar is. Op het terrein worden exclusieve rondleidingen door de geheime tuin gegeven door Gardenmania. Het boek The Secret Garden van F.H. Burnett uit 1911 diende als inspiratie, waarbij de geschiedenis van de bierbrouwerij De Drie Hoefijzers centraal staat. Verwacht een tuin in ontwikkeling in haar beginnende schoonheid waar geluk te vinden, zoeken, krijgen, ervaren en brengen is.

Je kunt het bezoek deze dag natuurlijk ook combineren met een bezoek aan Het Brouwhuis en het oude hoofdkantoor dat deel uitmaakt van de eerste fase van Drie Hoefijzers.

“Drie Hoefijzers, Leven met een lach”

Contactpersonen Drie Hoefijzers

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
Makelaar

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.