Nieuwsbrief juli 2018

Geplaatst op 26-07-2018

In deze nieuwsbrief:

Fasering en planning
Deelplan 1 met 55 woningen
Parkeren
Vakantiesluiting


Fasering en planning
Het plangebied telt straks circa 270 woningen en appartementen: 109 woningen met tuin in verschillende deelgebieden, elk met een eigen sfeer. Op de Westpunt tegenover De Faam een robuust en markant gebouw met vrije sectorhuur- en koopappartementen en een kleinschalig puntgebouw met woningen en appartementen gecombineerd.


Deze plannen worden niet allemaal tegelijk gerealiseerd.
Hieronder een planning:

    Indicatie start verkoop   Indicatie start bouw
55 woningen   4e kwartaal 2018   2e kwartaal 2019
54 woningen   3e kwartaal 2019   1e kwartaal 2020
Westpunt: 73 vrije sectorhuur- en 51 koopappartementen   1e kwartaal 2019   Medio 2019
Puntgebouw: 27 woningen en appartementen   Nader te bepalen    
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap   Nader te bepalen    


Deelplan 1 met 55 grondgebonden woningen
Het eerste deelplan bestaat uit 55 woningen met een tuin en is als volgt verdeeld:

18 drielaagse stadswoningen en herenhuizen aan de Stationslaan
22 sfeervolle woningen in de Hofjes
15 gevarieerde stadswoningen aan de Zuidrand


Op onderstaande kaart is het eerste deelplan weergegeven.


De woningen variëren in grootte van circa 125 m2 tot circa 180 m2 woonoppervlakte. Indicatieprijs vanaf circa € 335.000,= vrij op naam.

Voor de woningen is niet gekozen voor één ontwerp, maar voor een samenwerking met maar liefst zes verschillende architecten. Door de diversiteit in kappen, gevels en kleur ontstaat aan de Stationslaan en aan de Zuidrand een zeer gevarieerd maar harmonieus beeld.

De hofwoningen daarentegen zijn ontworpen door één architect. De architect heeft zich bij de hofjes laten inspireren door woningen uit de jaren ’20. Het metselwerk is wit geschilderd met een donkergrijze plint en de ramen hebben een slank profiel. De hofjes hebben een speelse en warme uitstraling.

Betondorp Amsterdam, Maria Austria / MAI
Parkeren
Drie Hoefijzers ligt nagenoeg naast het NS-station met uitstekende trein- en busverbindingen. Veel voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. Voor de auto komen er in Drie Hoefijzers twee parkeerhoven waar bijna elke woning één parkeerplaats heeft. Verder geldt hier het parkeerbeleid van de gemeente Breda. Dit betekent dat voor een aantal woningen aan de Zuidrand – zonder eigen parkeerplaats - een parkeervergunning aangevraagd kan worden. Onder de appartementen wordt een gemeenschappelijke parkeerkelder gerealiseerd voor bewoners en bezoekers.

Vakantiesluiting
Van woensdag 25 juli t/m maandag 13 augustus zijn wij er even tussenuit. Vanaf dinsdag 14 augustus zijn we weer via telefoon en mail bereikbaar. Fijne zomer!

Contact
Het voormalige terrein van bierbrouwerij de Drie Hoefijzers in Breda wordt verder getransformeerd tot een woonlocatie. Het eerste deel, rond het Ceresplein, is reeds opgeleverd en bewoond. Het vervolg, aan de Stationslaan, is in ontwikkeling. Door middel van nieuwsbrieven en via de website houden we je hierover op de hoogte. Eerdere nieuwsbrieven zijn terug te lezen op www.driehoefijzers.nl/tijdlijn/

“Drie Hoefijzers, Leven met een lach”

Contactpersonen Drie Hoefijzers

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
Makelaar

Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.