Drie Hoefijzers: Leven met een lach

Nieuwbouw woningen in een buurt die de brug slaat naar de binnenstad van Breda

Met Drie Hoefijzers krijgt Breda er een nieuwe levendige buurt bij. Het gebied in fase 2 is gelegen aan de Stationslaan, tussen de Terheijdenstraat en de Doornboslaan.

Wonen in verschillende sferen in Drie Hoefijzers fase 2

Drie Hoefijzers biedt ruimte voor huizen met een tuin, appartementen met mooie buitenruimtes en ook werken aan huis is mogelijk. Op een steenworp afstand van Drie Hoefijzers ligt de voormalige snoepfabriek De Faam. Hiervoor zijn plannen voor een restaurant en meer vrijetijd gerelateerde functies. En in de toekomst wordt op de TES locatie (tegenover Drie Hoefijzers en het Faamplein) een Albert Heijn gerealiseerd, zodat u ook uw boodschappen binnen handbereik heeft.

Deelprojecten Drie Hoefijzers fase 2

Voor het gebied is een plan ontwikkeld voor ongeveer 270 nieuwbouw woningen- en appartementen in verschillende woonsferen.

A: Deze Westpunt is het dichtst bij het Station gelegen en vormt een zichtpunt vanaf het Faamplein. Hier komt een appartementengebouw in 5 tot 9 verdiepingen met circa 127 appartementen rondom een groen grand court. Een deel is bestemd voor de vrije sector huur. Daarnaast komen er circa 51 koopappartementen met een woonoppervlakte variërend van 60 tot 150 m2. Onder in het gebouw komt commerciële ruimte en parkeergelegenheid.

B: Het puntgebouw vormt een overgang van de hoogbouw naar het buurtje met woningen erachter. Hier komt een kleinschalig appartementengebouw in combinatie met een klein aantal woningen met tuin.

C: De bebouwing aan de Stationslaan krijgt een statig karakter met hoge herenhuizen in drie of vier woonlagen. De begane grond is extra hoog en biedt dus vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld ook een praktijk. Dit wordt een zeer afwisselende gevel met een mix in hoogte en breedte, kleurgebruik en mooie details. Woningen variëren in grootte van circa 100 m2 tot circa 180 m2.

D: Centraal komen er twee kleinschalige woonhofjes met eengezinswoningen met tuin. Hier komen ook speeltoestellen. Aan de zuidrand komen woningen grenzend aan het spoorlandschap, dat een groen en parkachtig karakter krijgt. Woningen variëren in grootte van circa 125 m2 tot circa 155 m2.

E: Dit gebiedje voor 10 woningen ligt wat meer op zichzelf. Hier wordt gezocht naar een bijzondere invulling, bijvoorbeeld in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Commerciële ruimte

Behalve huizen en appartementen is er in Drie Hoefijzers ook ruimte opgenomen voor bedrijfsruimte en/of commerciële voorzieningen.

Hoe wilt u wonen?

Wilt u niets van Drie Hoefijzers missen? Schrijf u nu in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

06-26765880
Mireille.Liskamp@driehoefijzers.nl

Mireille Liskamp
Ligging van het project