Drie Hoefijzers: Leven met een lach

Nieuwbouw woningen in een buurt die de brug slaat naar de binnenstad van Breda

Met Drie Hoefijzers krijgt Breda er een nieuwe levendige buurt bij. Het gebied in fase 2 is gelegen aan de Stationslaan, tussen de Terheijdenstraat en de Doornboslaan.

Wonen in verschillende sferen in Drie Hoefijzers fase 2

Drie Hoefijzers biedt ruimte voor huizen met een tuin, appartementen met mooie buitenruimtes en ook werken aan huis is mogelijk. Op een steenworp afstand van Drie Hoefijzers ligt de voormalige snoepfabriek De Faam. Hiervoor zijn plannen voor een restaurant en meer vrijetijd gerelateerde functies. En in de toekomst wordt op de THES locatie (tegenover Drie Hoefijzers en het Faamplein) een Albert Heijn gerealiseerd, zodat je ook de boodschappen binnen handbereik hebt.

Deelprojecten Drie Hoefijzers fase 2

Voor het gebied is een plan ontwikkeld voor ongeveer 270 nieuwbouw woningen- en appartementen. In de richting van het station is de sfeer meer stedelijk met hoogbouw en richting oosten, naar de Doornboslaan, sluiten de woningen van drie lagen aan op de bestaande omgeving.

Op de kaart zie je de verschillende deelgebieden met elk een eigen sfeer.

De Westpunt is het dichtst bij het Station gelegen en vormt een zichtpunt vanaf het Faamplein. Rond een ingericht groen binnenplein komen in totaal circa 124 appartementen zowel in koop als vrije sectorhuur.De 51 koopappartementen in dit gebouw zullen een variatie kennen in grootte: circa 68 m², 80 m², 90m², 125 m² en 150 m². Elk appartement heeft een privé buitenruimte.Onder in het gebouw komt commerciële ruimte en parkeergelegenheid.

Het bijzondere puntgebouw vormt een overgang van de hoogbouw naar het buurtje met woningen erachter. Hier komt een kleinschalig appartementengebouw van 3 tot 5 woonlagen in combinatie met een klein aantal woningen met tuin.

De bebouwing aan de Stationslaan krijgt een statig karakter met hoge herenhuizen in drie woonlagen. Meer richting het station zullen ook woningen met een vierde woonlaag komen en enkele beneden- en bovenwoningen. De begane grond is extra hoog en biedt dus vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld ook een praktijk. Een mix van woningen in hoogte en breedte, kleurgebruik en mooie details. Alle woningen hebben een tuin op het zuiden. De woningen variëren in grootte van circa 125 m² tot circa 180 m².

Centraal in het plan liggen twee kleinschalige autovrije woonhofjes. De wit geschilderde hofwoningen met luifels, steel-look aluminium kozijnen en plantbakken aan de gevels hebben een eigen en unieke sfeer.

Aan de zuidrand komen woningen grenzend aan het spoorlandschap, dat een groen en parkachtig karakter krijgt. Platte daken worden afgewisseld door pannendaken.

De kleinschalige Oostpunt wordt later ingevuld met maximaal 10 woningen. Mogelijk in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Commerciële ruimte

Behalve huizen en appartementen is er in Drie Hoefijzers ook ruimte opgenomen voor bedrijfsruimte en/of commerciële voorzieningen.

Hoe wilt u wonen in Drie Hoefijzers?

Wilt u niets van Drie Hoefijzers missen? Schrijf u nu in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

06-26765880
Mireille.Liskamp@driehoefijzers.nl

Mireille Liskamp

Van de Water Makelaardij
Van de Water Makelaardij Breda
Keizerstraat 91
4811 HL BREDA
076 524 24 00
nieuwbouw@vandewatergroep.nl

Van de Water Makelaardij
Ligging van het project