Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor een huurwoning in fase 1, Drie Hoefijzers Zuid?

Zie overzicht:

Ad 1. Allee wonen
Ad 3 wonen Breburg
Ad 6. Vesteda

Wat voor woningen komen er op Drie Hoefijzers?

Het aanbod zal heel divers zijn. Er komt een groot appartementengebouw met huur- en koop. Traditionele eengezinswoningen met een kap, grote herenhuizen maar ook enkele beneden- en bovenwoningen. Het eerste deelplan zal bestaan uit circa 55 woningen met een tuin in een grote variatie qua uitstraling en grootte.

Hoeveel woningen en appartementen komen er op Drie Hoefijzers?

Er zullen ruim 250 woningen/appartementen op Drie Hoefijzers komen. Een groot deel hiervan wordt in het appartementengebouw aan het Faamplein (de Westpunt) gerealiseerd; hier zijn meer dan 100 appartementen voorzien. Verder bestaat het plan voornamelijk uit woningen met een tuin. In de hofjes en aan de zuidzijde van het plan komen circa 60 rij- en hoekwoningen. Aan de laan wordt nu uitgegaan van zo’n 45 woningen in 3 tot 5 bouwlagen. Achter de Vuchtstraat is nog ruimte voor 10 woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Komen er ook speelvoorzieningen in de wijk?

In het plan worden speelplekken met natuurlijke spelaanleidingen voor verschillende leeftijdsgroepen, van 0 tot 12 jaar, ingericht. Toekomstige bewoners worden betrokken bij de inrichting ervan.

Wat is de ligging van de tuin?

De woningen met tuin liggen op verschillende plekken in het plan: De woningen in de hofjes zullen op oost of west georiënteerd zijn en de woningen aan de laan hebben een tuin op het zuiden. De woningen aan de zuidzijde krijgen extra diepe tuinen.

Zijn er nog woningen in de eerste fase beschikbaar?

In de eerste fase, het plan ten zuiden van het spoor bij het Ceresplein en Oranjesingel, zijn alle woningen verkocht en opgeleverd.

Wat zijn de verwachte koopprijzen van de woningen met tuin?

Woningen variëren in grootte van circa 125 m2 tot circa 180 m2 woonoppervlakte. Indicatieprijs vanaf circa €335.000,= vrij op naam.

Hoeveel gaat een appartement ongeveer kosten?

Een belangrijk deel van de appartementen zal verhuurd worden in de vrije sector. Een globale indicatie van de huurprijzen: v.a. circa €700 – €1.000,= per maand.

De prijzen van de koopappartementen zullen, afhankelijk van grootte en ligging, variëren van circa €200.000,= tot circa €540.000,=.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor nieuwbouw op de Drie Hoefijzers?

Je kunt je nu al aanmelden als belangstellende voor de Drie Hoefijzers. Je word dan vrijblijvend op de hoogte gehouden over het project en de voortgang. Aanmelden als belangstellende.

Volgen kan ook via Facebook. Inschrijven voor een specifiek appartement of woningtype kan pas zodra de verkoop of verhuur start.

Welke makelaar gaat de woningen verkopen?

Het is momenteel nog niet bekend wie de woningen zal gaan verkopen. Dit zal te zijner tijd bekend worden gemaakt op de website en via nieuwsbrieven.

Wanneer start de verkoop of verhuur van de eerste appartementen?

De woningen en appartementen zullen niet allemaal tegelijk gerealiseerd worden. De verhuur van appartementen zal pas enige maanden voor oplevering van start gaan. De bouwperiode is ongeveer 2 jaar.

Bekijk de planning

Hoe vindt de toewijzing van de woningen/appartementen plaats?

Voor start verkoop ontvang je van ons de verkoopstukken zoals de uitgebreide brochure, technische omschrijving en prijslijst. Tevens ontvang je dan een digitale uitnodiging naar een inschrijfformulier waarop je jouw definitieve voorkeur voor één of meerdere bouwnummers kunt aangeven. De inschrijfperiode zal één tot twee weken zijn.
Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen.

We zullen proberen zoveel mogelijk mensen een bouwnummer van hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van het plan, want hoe sneller de woningen verkocht zijn, des te eerder met de bouw gestart kan worden. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen een voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaat. Dat wil zeggen dat je al een financiële check hebt gedaan en dus weet of je de woning kunt kopen.

Wanneer start de bouw van de woningen in de Drie Hoefijzers?

In 2019 zal de verkoop starten van het eerste deelplan met circa 55 woningen. Een exacte planning is nu nog niet bekend. Start bouw zal enkele maanden na verkoop zijn. De bouwperiode is ca. 1 jaar. Een en ander is dan natuurlijk ook afhankelijk van het weer en de bouwmogelijkheden tijdens de winterperiode.

Wat voor maatregelen worden er genomen met betrekking tot het spoor?

De woningen die nabij het spoor komen, worden voorzien van een gevel met een extra geluid-isolerende werking. Het blijft uiteraard mogelijk om de woning goed te ventileren. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die daaraan worden gesteld.

Hoe zit het met parkeren?

Onder de appartementen in de Westpunt en het Puntgebouw wordt een parkeervoorziening gemaakt. De bewoners van de woningen parkeren in één van de twee centraal gelegen parkeerhoven.

Langs de zuidrand komen plaatsen voor bezoekers en bewoners. Er zal een parkeervergunningenbeleid van toepassing zijn.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

06-26765880
Mireille.Liskamp@driehoefijzers.nl

Mireille Liskamp

Van de Water Makelaardij
Van de Water Makelaardij B.V.
Keizerstraat 91
4811 HL BREDA
076 524 24 00
nieuwbouw@vandewatergroep.nl

Van de Water Makelaardij
Ligging van het project