Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor een huurwoning in fase 1, Drie Hoefijzers Zuid?

Zie overzicht:

Wat voor woningen komen er op Drie Hoefijzers?

Het aanbod zal heel divers zijn. Er komt een groot appartementengebouw met huur- en koop. Traditionele eengezinswoningen met een kap, grote herenhuizen maar ook enkele beneden- en bovenwoningen. Het eerste deelplan zal bestaan uit circa 55 woningen met een tuin in een grote variatie qua uitstraling en grootte.

Hoeveel woningen en appartementen komen er op Drie Hoefijzers?

Er zullen ruim 250 woningen/appartementen op Drie Hoefijzers komen. Een groot deel hiervan wordt in het appartementengebouw aan het Faamplein (de Westpunt) gerealiseerd; hier zijn meer dan 100 appartementen voorzien. Verder bestaat het plan voornamelijk uit woningen met een tuin. In de hofjes en aan de zuidzijde van het plan komen circa 60 rij- en hoekwoningen. Aan de laan wordt nu uitgegaan van zo’n 45 woningen in 3 tot 5 bouwlagen. Achter de Vuchtstraat is nog ruimte voor 10 woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Komen er ook speelvoorzieningen in de wijk?

In het plan worden speelplekken met natuurlijke spelaanleidingen voor verschillende leeftijdsgroepen, van 0 tot 12 jaar, ingericht. Toekomstige bewoners worden betrokken bij de inrichting ervan.

Wat is de ligging van de tuin?

De woningen met tuin liggen op verschillende plekken in het plan: De woningen in de hofjes zullen op oost of west georiënteerd zijn en de woningen aan de laan hebben een tuin op het zuiden. De woningen aan de zuidzijde krijgen extra diepe tuinen.

Zijn er nog woningen in de eerste fase beschikbaar?

In de eerste fase, het plan ten zuiden van het spoor bij het Ceresplein en Oranjesingel, zijn alle woningen verkocht en opgeleverd.

Wat zijn de verwachte koopprijzen van de woningen met tuin?

Binnen Drie Hoefijzers zijn verschillende deelplannen, waar verschillende huizen, appartementen of andere woningtypes kunnen komen. Er zijn nog geen richtprijzen, want aan de ontwerpen wordt nog gerekend en getekend. Afhankelijk van de grootte, type, ligging etc. zal de vrij-op-naamprijs variëren van € 225.000 tot mogelijk ook rond € 500.000,=.

Hoeveel gaat een appartement ongeveer kosten?

Een belangrijk deel van de appartementen zal verhuurd worden. Een globale indicatie van de huurprijzen: v.a. circa € 700 – € 1.000,= per maand.

De prijzen van de koopappartementen zullen, afhankelijk van grootte en ligging, variëren van circa € 200.000,= tot circa € 400.000,=.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor nieuwbouw op de Drie Hoefijzers?

Je kunt je nu al aanmelden als belangstellende voor de Drie Hoefijzers. Je word dan vrijblijvend op de hoogte gehouden over het project en de voortgang. Aanmelden als belangstellende.

Volgen kan ook via Facebook. Inschrijven voor een specifiek appartement of woningtype kan pas zodra de verkoop of verhuur start.

Welke makelaar gaat de woningen verkopen?

Het is momenteel nog niet bekend wie de woningen zal gaan verkopen. Dit zal te zijner tijd bekend worden gemaakt op de website en via nieuwsbrieven.

Wanneer start de verkoop of verhuur van de eerste appartementen?

Er wordt nog getekend en gerekend aan het ontwerp voor het appartementengebouw aan de Westpunt. AM streeft ernaar om in heteerste kwartaal van 2018 te starten met de bouw van de Westpunt; de verkoop van de appartementen zal ongeveer tegelijk van start gaan. De verhuur van appartementen zal pas enige maanden voor oplevering van start gaan. De bouwperiode is ongeveer 2 jaar.

Wat zijn mijn financieringsmogelijkheden?

Dat is voor iedereen anders. Op de site www.hetkangewoon.nl kun je zelf eenvoudig berekeningen maken en aanbieders vergelijken. Dat geeft al een aardige indicatie van de mogelijkheden.

Wanneer start de bouw van de woningen in de Drie Hoefijzers?

AM streeft ernaar om in eind 2017 te starten met de verkoop van het eerste deelplan met circa 55 woningen. Start bouw zal enkele maanden na verkoop zijn. De bouwperiode is ca. 1 jaar. Een en ander is dan natuurlijk ook afhankelijk van het weer en de bouwmogelijkheden tijdens de winterperiode.

Wat voor maatregelen worden er genomen met betrekking tot het spoor?

De woningen die nabij het spoor komen, worden voorzien van een gevel met een extra geluid-isolerende werking. Het blijft uiteraard mogelijk om de woning goed te ventileren. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die daaraan worden gesteld.

Hoe zit het met parkeren?

Onder de appartementen in de Westpunt en het Puntgebouw wordt een parkeervoorziening gemaakt. De bewoners van de woningen parkeren in één van de twee centraal gelegen parkeerhoven. Voor elke woning is er één eigen parkeerplaats.

Langs de zuidrand komen plaatsen voor bezoekers en bewoners. Er zal een parkeervergunningenbeleid van toepassing zijn.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

06-26765880
Mireille.Liskamp@driehoefijzers.nl

Mireille Liskamp
Ligging van het project